На Балканите е страшно! Градушки с размер на тенис топка и над 100 хиляди гръмотевици удариха полуострова, щетите са огромни (СНИМКИ)

Повече от 100 хиляди гръмотевици са ударили региона на Балканите за 15-те часа на силни бури, съобщава македонското електронно издание „Фактор“.

Лошото време обхвана голяма част от полуострова с пороен дъжд, силни гръмотевици, ветрове и градушки. Силна буря удари Скопие и предизвика хаос.  Силен дъжд и вятър скорости над 80 километра в час парализираха столицата, а десетки булеварди бяха наводнени, съобщават местни издания.

Сериозни щети от лошото време са нанесени и в градовете Центар и Карпош. По последни данни от паднали дървета в Скопие са повредени 10 коли. 

В хърватския град Карловец бе съобщено за градушка с размер на топка за тенис. В резултат бяха нанесени сериозни щети.

Районът на хърватския град Дърнис снощи също бе засегнат от мощна буря. По време на бурята, гръмотевици са ударили руините на стара каменна къща, а откъсналите се парчета са нанесли щети по близките коли и къщи, предават местни медии.

„Гръмотевицата бе толкова силна, че я помислих за граната. Децата се събудиха. Благодаря на Бога, че няма пострадали, а са нанесени само материални щети“, заяви жена, която живее в близост до пострадалата постройка.

Към настоящия момент няма данни за пострадали хора вследствие на лошото време. Синоптиците предупреждават обаче, че то ще се задържи и в следващите дни. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на , в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"