Плача в този момент! Не ми се живее в тази България! Току що съобщиха – Три трупа след разходка в центъра на

trafficnews.bg

Един от членовете на семейството ти да умира в ръцете ти, пред очите ти, да гасне за секунди и ти да си безсилен. 

Безсилен пред жестокостта, пред оскотелите нрави, подтикнали някой да осее с отрова центъра на Бойково, превръщайки го в минно поле. 

Да чувстваш такова отчаяние и ярост – губейки четирикракия си приятел, който си отгледал от малко пале в шепите си – това пробужда скръб, ражда дори у пацифистите непреодолимо чувство за реваншизъм, но действа като усилвател на гражданската емпатия и съпричастност.

Да бъде намерен отровителят, да бъде осигурена протекция на живите – и кучета и деца – това е приоритетът и мисията на опечалените хора от Бойково в този момент, пише Трафик Нюз.

Само за няколко часа през неделното утро в Бойково са погубени три живота.

Три семейства са белязани от скръб, разделяйки се с техните кучета, агонизиращи след поемането на бързодействаща отрова.

Според хората отровата е поставена в късове месо и сланина, за да бъде сигурно погълната от кучета и котки.

И трите кучета са намерили смъртта си, след разходка на центъра, и тя е настъпила с аналогични симптоми.

Отровата е силно нервнопаралитична, посочва една от свидетелките на пагубното ѝ действие. 

Тони К. също губи домашен любимец, с който са израснали децата ѝ. Тя не вижда смъртта на животинката, и Слава Богу, тъй като Чочо е равноправен член на семейството. Животът му угасва за по-малко от 2 часа.

„Дано този, който ги трови, един ден да си получи възмездието. Тичай на воля Чочо, там където си сега, няма кой да те спре“, пише потърпевшата и въпреки страданието намира сили да разкаже за трагедията с една цел – да бъдат предпазени още животи и да бъде намерен виновникът за мора. 

През топлите месеци, особено през уикендите, Бойково е пълно с хора. Много пловдивчани имат вили там и използват да прекарат всяка свободна минута в прохладата на Родопите.

Центъра се напълва с малки деца и домашни любимци от ранни зори до късна вечер. А сега битува най-големият страх за семействата с малчугани – детето им да се докосне до отрова и да попадне в организма му, като изходът може да е лeтaлен. От друга страна стопаните са наплашени изобщо да припарват с кучетата си в периметъра. 

„Длъжна съм да ви предупредя. Днес в Бойково бяха отровени две кученца, които вече не са сред нас! Хора, моля ви внимавайте и избягвайте да ги държите пуснати, както и избягвайте да ги водите по центъра! Не се знае каква е отровата, но разбрах и видях със собствените си очи, че бързо действа! Господ да накаже виновника и се надявам много скоро да се разбере кой е!“, пише Екатерина С., която също е станала свидетел на зверството. 

Жената е уведомила кмета на селото Иван Пачеджиев, като на мястото до часове са пристигнали и униформени лица, започнато е разследване.

Днес кучета и котки не се забелязват по централните части на селото. Дали жертвите са само три? И тук ще си позволя личен коментар – целенасоченото убийство на домашни животни е акт не по-различен от човешкото кръвопролитие. Това е дело, принизяващо всяка останала човещина, у едно наглед човешко същество. Не съществува мотив и обстоятелство, което да оправдае варварството да отнемеш живот. То е криминализирано, като далеч „по-леко“ престъпление, ала дори в този си вид законовият текст рядко респектира някого. 

Чл. 325б. 

(1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

(2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено:

1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;

2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;

3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;

4. повторно.

Всеки виновен трябва да бъде подведен под наказателна отговорност, а наказанието да бъде ефективно и предвиденото най-тежко – затвор.  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"