Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 10.03.2014 17:32

Спецсъдът отказа да върне на прокуратурата делото САПАРД

Масова чистка на експерти е започнала тази сутрин в Държавен фонд „Земеделие“. За това алармираха на извънреден брифинг депутатите от ГЕРБ Красимир Ципов и Цвета Караянчева в парламента.

Началници във фонда обикаляли по етажите и се опитвали да връчат заповеди за уволнение на експерти в IT-отдела, вътрешен отдел, отдел „Правен“ и отдел „Договориране“. Много от персонала пък се криел и не бил на работните си места, за да не може да ги уволнят, обясниха депутатите от ГЕРБ.

Една от целите била да се закрие IT-отделът и комуникационната дейност да бъде аутсорсната – т.е. да се възложи на външна фирма. Това обаче било нарушение на евродирективи. Имало опасност за отнемане на акредитацията на фонда и да бъдат спрени парите от ЕС за земеделие, които представляват жизнено важни плащания за родното селско стопанство.

 

 

Красимир Ципов призова медиите да отидат незабавно на място в сградата на централната администрация на фонда и да видят безобрацията и хаоса, които се случват там в момента. Журналистите следвало да потърсят сметка на директора на ДФ „Земеделие“ и дори на земеделския министър Греков и да им задават въпроси за случващото се.

Акцията засяга десетки, а може би и стотици съкратени служители, които не са дори началници, а експерти. Много от тях били дългогодишни чиновници, които работели там от началото на функционирането на структурата. Т.е. не ставало въпрос и за изчистване на хора на ГЕРБ, обясниха Ципов и Караянчева.

Източник:ПИКНай-четено днес


Таблица с възраст за пенсиониране и разликата, според годината на раждане
Валери Димитров: Съдът трябва да реши дали Стоян Александров е лихвар
О, не Сърцето ми се разби на хиляди парчета Почина милото детенце на
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! Погледнах към този саниран блок и помислих, че сънувам! Тук пише

Калоян Паргов издаде подробности от 6-часовия пленум на БСП! Има ли напрежение в столетницата?

"Тежък пленум беше, 6 часа трудно се стои на едно място. През 90-те години е имало…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата