Ким Чен-ун се прибра направо в Пхенян

Лидерът на Северна Корея Км Чен-ун се върна в Пхенян след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. А държавният секретар на САЩ Майк Помпео е в Сеул, за да информира съюзниците на страната си за резултатите от нея.
 
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун вече е в родината си, съобщава севернокорейската държавна осведомителна агенция. Имаше предположения, че на път за страната си Ким ще посети Пекин, за да информира китайския президент Си Цзинпин за изхода от срещата и затова самолетите, с които отпътува севернокорейската делегация, се следяха внимателно от международните медии.


 
Междувременно бяха разпространени други кадри – от нощна разходка на севернокорейския лидер в Сингапур в навечерието на историческата му среща с американския президент Тръмп. Ким е в компанията на министъра на външните работи на Сингапур Вивиан Балакришан, като двамата позират за селфи.
 
Американският държавен секретар се срещна с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Сеул, за да го информира за срещата Тръмп-Ким Чен-ун. Майк Помпео пристигна в Южна Корея в сряда на двудневна визита, по време на която ще проведе и среща в разширен формат и с японски представители.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"