bTV разпространяват fake news

Заради борбата за зрители, телевизията с падащ рейтинг bTV все по-често прибягва до разпространението на фалшиви новини. Затова много много не трябва да се вярва на нейната обективност и уж безпристрастност. Например от известно време си личи, че политически обслужват новия съюз „Демократична България“ и най-вече лявата формация „Зелените“. Те се обслужват от шефа на новините Венелин Петков, който се смята за приближен на обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев.

Вчера в централната емисия на bTV запъхтяната зелена репортерка Марина Евгениева представи уж голяма новина, че концесионерът на ски зона Банско – „Юлен“ АД е извършил нарушения в договора си и е разширил незаконно територията на комплекса. Първо това не е новина, а fakenews, защото не е вярно. От поне 10 години самият концесионер алармира, че има грешки в договора. Главната прокуратура преди два дни обяви, че не са извършени нарушения от концесионера „Юлен“ АД по договора за ски зона Банско в Пирин. Открити са грешки в концесионния договор и препоръчват да бъдат оправени.

По този начин прокуратурата стигна до извода на Междуведомствената работна група (МРГ) още от 2015 година по време на втория премиерски мандат на Бойко Борисов лично по негово нареждане.  Основната задача на работната група тогава бе да провери спазва ли се концесионният договор. След повече от година работа, през 2016-а тя излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения от “Юлен” АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. И за да се изпълнят новите законови изисквания трябва задължителна промяна в концесионния договор. Такава е констатацията и на Главна прокуратура.

bTV обаче не си проверява информацията и разпространява фалшива новина. За разлика от тях наскоро американската новинарска телевизия ABC News се извини на зрителите за „сериозната грешка“ на своя репортер Брайън Рос и го отстрани от работа за четири седмици без заплащане, заради разпространена невярна информация. Телевизията сама се бори с fake news. Докато българската БТВ работи точно обратното – разпространява такива. Тя не спазва никакви етични норми и не излъчва всички гледни точки. Причината е, че е политически обвързана с „Демократична България“ и „Зелените“, които на всичкото отгоре не са и избрани от народа и не са представени в парламента.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"