Борисов и Захариева няма да се срещнат с президента на Македония, но това ще направи Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с президента на Македония Георге Иванов днес. Двамата ще присъстват на неофициален обяд, който е включен предварително в програмата за посещението на Иванов в България. Това съобщиха от парламентарния пресцентър, цитирани от „Труд“.

Държавният глава на западната ни съседка е на двудневно посещение в страната ни по покана на президента Румен Радев.

Разговорите между двамата се провеждат в момента на “Дондуков” 2.

По програма Иванов трябваше да се проведе срещи с премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева, но те бяха отменени по-рано днес по инициатива на българската страна. Като причина беше изтъкната позицията на Иванов по договорката с Гърция за името на Македония, която противопостави македонския президент и правителството на премиера Зоран Заев.

Екатерина Захариева се обадила на Румен Радев малко преди да пристигне македонският президент, казала му, че… 

От Министерския съвет в София обясниха в своя позиция, че българското правителство не иска да се намесва във вътрешнополитическите спорове на съседите.

Информацията за срещата на Караянчева и Иванов не беше предварително оповестена от пресцентъра на Народното събрание, но се появи в македонските медии. Какво още пишеше там може да прочетете тук: Македонските медии завряха: „Сиктир“ от Борисов за Георге Иванов 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"