Катаджиите го закъсаха! Друсат ги с големи глоби заради маскирани камери и правописни грешки

Около 30 катаджии отнасят наказания всеки месец за грубо отношение към водачи, нарушения на правилата за движение и правописни грешки в актова. Това разкриха служители на Пътна полиция пред „Телеграф“.
Само в София на всеки 30 дни се образуват поне едно или две разследвания срещу униформени, за които са били подадени сигнали. Така на месец – при наличието на 28 областни дирекции, започват разследвания срещу около 30 ченгета.

Оплаквания срещу тях в по-голямата си част са за това, ч се държат грубо с водачите при катастрофа или проверка на пътя. Често има сигнали и че са засечени в нарушения на правилата за движение като говорене по телефона без хендсфри, паркиране на забранено или минаване на червено.

„Проверките продължават поне месец. Водач казва например, че съм взел 20 лева подкуп и стартират разпити и гледане на записи от камерите в патрулките. Оказва се, че това не се е случило, но все пак намират някакво нарушение – че допускам правописни или пунктуационни грешки при съставяне на акт, например. И ми лепват наказание. Започне ли проверка, невъзможно е да не се намери някакъв гаф“, сподели опита си пъте н полицай с дългогодишен опит от столицата. 

Санкциите започват от писмено предупреждение и порицание и преминават в удържане от заплатата. Случи ли се това, униформеният се лишава от около 100 лева на месец в продължение на половин година. Каквото и наказание да има служител на реда, това го лишава от право да получава бонус, който по принцип се полага на всяко тримесечие.

Униформените могат да бъдат спипани и чрез постове в социалната мрежа. Например след публикация в група са били погнати катаджии, които са маскирали новата си камера, наричана от водачите разговорно „тринога“ с листа от бъз, и засичаха нарушители край Луковит.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"