Жесток и здрав мургав убиец поиска по-рано на свобода, но отнесе и присъда за зверски побой над съсед в затвора

Осъденият на 20 години затвор за зверско убийство и грабеж Ангел Тодоров направи пореден опит да излезе по-рано на свобода. Тодоров е зад решетките вече близо 2 десетилетия. Той буквално е възпитан в зандана, където се намира от 18-годишна възраст, пише Флагман.бг.
Мургавият здравеняк обаче далеч не е бил сред най-примерните затворници.

 Наказван е многократно, а през 2008 г. присъдата му се увеличава с 1 година и 6 месеца. Тогава Ангел пребива от бой друг лишен от свобода и му нанася средна телесна повреда.

„Бяха казали и че съм продавал наркотици, но това не е вярно. Никога не съм имал проблеми с останалите затворници. Единствено Васил Копанаря и Бабанката искаха да ме наредят. Бяха настроени срещу мен от други хора. Наказват ме, за да не изляза предсрочно”, твърдеше 36-годишният мъж в съдебната зала.

По време на заседанието стана ясно още, че Ангел е проверяван и за притежание на забранени вещи – в килията му са намерени 2 мобилни телефона и таблет.

„Нямам нищо общо. Телефонът е намерен в шкаф, не е бил мой. Там са намерили и други неща”, каза Ангел, който обаче не успя да отговори на въпроса на прокурора дали в джиесема е имало снимки на Тодоров.

Държавният обвинител разкри още, че в спалното помещение е открит тефтер със записани суми пари, явно загатвайки за лихварска дейност зад решетките.

„И той не е мой. Никога не съм давал пари на заем. Карам с 50 лв. цял месец, плащам удръжки. Аз си бачкам, излизам си в отпуск. Спазвам си часа, не създавам конфликти. Може би повече от година нямам наказания. Искам да изляза и да си гледам живота на село. Вече не желая да живея в Бургас, защото лишените от свобода тръгнаха да ми правят мизерии”, жалваше се пандизчията.

По искане на прокуратурата бургаският окръжен магистрат Цвета Попова отложи делото за края на месеца, когато трябва бъдат разпитани трима инспектори от зандана и да бъде представена справка какъв точно труд е полагал Тодоров. На делото не стана ясно още защо оценката на риска от рецидив е едва 16 точки въпреки множеството прояви на рецидивиста зад решетките.

Ангел искал да излезе предсрочно още миналата година, но тогава Бургаският окръжен съд е отхвърлил молбата му. Мъжът е зад решетките от 2001 г., когато удушил свой познат в гориста местност, след което го ограбил.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"