Никога няма да изхвърлите малките пакетчета от кутиите за обувки, ако знаете изумителните им приложения!

Какво правите с малките пакетчета силикагел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки? Повечето хора ги изхвърлят, без да подозират какви ползи се крият в тези така „непотребни отпадъци“.

Представяме ви няколко лесни и ефективни начина зарециклиране на силициевия диоксид. Ето как.

Чанта за фитнеса

За да неутрализирате миризмата на мръсни дрехи, може да сложите няколко пакетчетасилициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.

Инструменти

За да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.

Хавлии за баня

За никого не е тайна, че банята и килерите са едни от местата с най-висока влажност. Ако искате да поддържате сухи вашите кърпи и хавлии, просто оставете няколко пакетчета отсилициевия диоксид в шкафа за съхранение на този тип дрехи.

Бръснарско ножче

Знаете ли, че ако държите бръснарските ножчета в кутия, пълна със силикагел, ще избегнете тяхното последващо окисляване?

Телефон

Някои хора казват, че когато намокрите телефона си, е най-добре да поставите уреда в торбичка, пълна с ориз. Силикагелът също е едно добро решение за справяне с този „технически“ проблем.

Снимки

Най-добрият начин за съхранение на стари снимки е да сложите няколко пакетчета отсилициев диоксид между страниците на фотоалбума. Така вие ще защитите спомените си.

Предпазване на прозорците от замъгляване

За да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата./vchas.net

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"