Двама братя от Столипиново задигнали 13-те бона от пловдивския клошар

Двама непълнолетни братя, са нападателите на клошаря дядо Георги. Хлапетата биха и обраха възрастния мъж на 15 юни на спирка на булевард Марица в Пловдив, пише trafficnews.bg. Те задигнали близо 13 хиляди лева, евро и долари от бездомника.

Братята живеят в незаконните къщи по поречието на река Марица в махалата.

Деца са на разделени родители и буквално са оставени на произвола на съдбата. Не ходят на училище, а времето си прекарват в плячкосване.

В деня на кражбата са отивали рано на молитва в джамията, тъй като е било Байрям. Фаик и брат му настигнали дядо Георги с колелетата си. По-големият го бутнал на земята и му извил двете ръце. Другото хлапе запушило устата му, за да не вика и го преджобило.

В единият джоб, в плик, децата намерили банкнотите, взели ги и избягали към Столипиново.

Там половината пари профукали за ядене, алкохол, дрехи и техника. Семейството им също са безработни и неграмотни, а парите са им било добре дошли. Фаик е 16-годишен криминално проявен и осъждан.

Седмица след посегателството обаче, полицията влязла в дирите им и ги арестували. Пред разследващите тийнейджърите направили самопризнания за извършеното престъпление. Последвало обиск на дома им, където е била намерена по-голямата част от задигнатата от дядо Георги сума.

 С постановление на Районна прокуратура – Пловдив двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"