Корнелия Нинова с голямо признание! Звъняла на Борисов по телефона с лична молба, разкри детайли за разговора и развръзката

„Мотивите за вота са много по-дълбоки от бягството от затвора. На първо място – битовата престъпност и обещанието във всяко село да има полицаи. Битовата престъпност расте. Преди две седмици имаше един дядо, който беше пребит, ограбен и заключен.

Същото се беше случило и с една баба, бяха обрали и пенсията й.“ Това каза Корнелия Нинова в „Тази неделя“ по bTV.
„Валентин Радев категорично не е на мястото си. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността. ГЕРБ прехвърли сигурността на частните фирми. Миналата седмица внесоха предложения да се прехвърли властта в общините, за да управляват. Създадоха условия, в които може да се създаде частна болница на общинска земя. Взеха средства от държавните училища и ги прехвърлиха към частните“, допълни лидерката на Българската социалистичесдка партия.  

Нинова заяви, че не е нейна работа да казва кой трябва да седне на мястото на Валентин Радев, това трябвало да го направи ГЕРБ. „Дано да е професионалист, а не социоложка. Това са кадрови назначения, които рушат системата“, категорична е тя.  

Жени Марчева попита червената лидерка кога се е чувствала най-спокойна в живота си, а Нинова отговори еднозначно, че в последните години винаги е имало неспокойствие.

Тя се опита да си обясни и поведението на министър-председателя напоследък, за което твърди, че е различно в последно време: „Борисов се държи странно напоследък. Напомня за една манипулация, където се твърди, че БСП спират парите. Можем да изредим еврофондовете и да посочим кои са спрели. Той дотича неслучайно в парламента. Твърди, че винаги щял да идва, ако го викаме спокойно, а не истерично. В речта ми къде чухте да го викам да идва? Борисов се притеснява, че беше разкрит тайният смисъл на разговорите по горещия проблем с мигрантите.“

Борисов удари по масата: Трасе за връщане на мигранти у нас не давам!

„Ние сме готови да отидем на избори и ще се борим да ги спечелим. Искаме оставката на правителството, а после народът ще прецени“, допълни Нинова. 

Тя твърди, че е доловила някои „тайни“ на Борисов. 

„Информацията ни идва отвън. По време на срещата с Макрон са водени разговори за двустранни договори. Меркел каза, че ще предложи пари на държави, които ще приемат мигранти. Макрон каза, че ще наложи санкции на държавите, които не желаят да приемат мигранти. Ако, като се върне от срещата дойде и каже, че ще отмени националната стратегия за миграцията, аз ще  съм доволна. Той трябва да отмени изречението, че миграцията е начин да се реши демографската криза и че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни и ще им дадем гражданство. Искаме това да го няма“ , обясни тя и допълни, че в момента с Борисов искат едно и също, но е друг въпрос дали ще се случи.

„Защо Борисов не звънна на Меркел, а звънна на Орбан? Борисов взима много остър завой и ще му излезе колата от пътя“, заяви лидерът на БСП. 

Борисов проведе важен разговор с Орбан преди работната среща в Брюксел

Корнелия Нинова твърди, че рядко говори с Борисов  извън официалния тон. Тя сподели последния си такъв разговор с министър-председателя, когато му се е обадила с молба.

„С Борисов не си говорим често и винаги ще помня разговора ми с него в края на 2017 – тогава при мен на „Позитано“ дойдоха майки с деца с онкоболни заболявания. Обадих му се, преглъщайки емоциите си, говорихме и го помолих да не оставя онкоболните в това състояние, без значение какво ще му коства това. Тогава той каза на партията си да гласува обратното и това не е добър пример за парламентарна република“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"