Сега чета и сълзите ми текат! Това ли е България? Силвия роди 4-тото си дете, но после

Тази история не е за предела на женската сила, а за смелостта сред човешките несгоди. Силвия на пръв поглед е една от всички майки, родила здраво бебе в родилното отделение на болница в Пловдив. Малко след първите прегръдки на новата си рожба обаче, отчаяна и сама, решава да го остави, без да поглежда назад. Докторите край нея не успяват да я разубедят и търсят помощта на Център за обществена подкрепа „За деца и родители”.

Историята достига до социалния работник в центъра Таня. Младата жена веднага отива в болницата с една ясна кауза – да направи всичко по силите си детето да не остане само, пише „Марица“. 

Силвия и Таня разговаряли насаме около половин час. Младата майка споделила щастливите мигове, когато с партньора си кроили планове за хубав и вълнуващ живот с много деца. Двамата с Ангел си представяли красива къща, любов, мир и спокойствие. Мечтата им обаче не става реалност. Малко по-нататък в разговора на двете жени става ясно, че в момента Силвия и 2 от децата живеят в полуразрушена къща, със счупени прозорци, прогнила врата и скърцащ под. Първородното  детенце, родено с увреждане, е далеч от нея, в приемно семейство, което има възможност да полага необходими грижи и да посреща специфичните му нужди. Ангел пък е в чужбина, за да изкарва пари за семейството си. Прибира се рядко. 

Когато Таня среща Силвия за първи път, вижда безпомощна жена в родилното легло. Изморена, с подпухнали от плач очи и готова да остави бебето си с последна надежда – молитвата. След намесата на целия екип на ЦОП „За деца и родители“ обаче нещата се променят коренно. Екипът осигурява на младата майка комплект за новородено, който съдържа всичко необходимо за посрещане на нуждите на едно бебенце през първите няколко месеца от неговия живот – памперси, дрешки, шампоани и кремчета, адаптирано мляко и др. Социалната служителка става все по-близка с майката. Всеки ден общуват за нещата вкъщи, за правилните грижи за дома и семейството. Така Силвия се чувства все по-спокойна и уверена. Вече готова за поредното родителско предизвикателство. Събрала сили, тя ден след ден дава обич и подкрепа на децата си. Новороденото кръщава Валери, на баща си. 

ЦОП „За деца и родители“ и Таня ще работят със Силвия и семейството , докато майката не се увери, че е готова да поеме грижите за децата и дома си самостоятелно.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"