Бойко Борисов съобщи тъжна вест: Почина историкът Божидар Димитров

Починал е бившият шеф на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

Това съобщи преди минути във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов.
„Изказвам съболезнования на близките и семейството на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! Поклон“, написа Борисов.

Божидар Димитров бе приет в болница през февруари тази година. Тогава самият Божидар Димитров разказа пред : „Днес имах среща в Министерство на културата, което се намира на булевард „Александър Стамболийски“. Трябваше да стигна до шестия етаж, но още на стълбите на втория се задъхах. Една жена ме е видяла и веднага извика линейка. Приеха ме в болница. Професор Иво Петров ми направи бърза и рутинна проверка. Лятото си сложих стенд на сърцето.“

Божидар Димитров е страдал от плеврален излив. Това разкриха лекарите след поредната хоспитализация на професора през март. Преди да бъде хоспитализиран на Димитров му е прилошало в студиото на телевизия „България он еър“. Той трябвало да тръгне от третия етаж на сградата, където се намирал. За това му помогнал бившият министър на културата Вежди Рашидов, който бил с него. След това Димитров бил откаран с линейка за преглед в софийската „Сити клиник“, където останал и за наблюдение. Димитров е бил прегледан от проф. Иво Петров, който му е сложил стент на сърцето преди време.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"