Зловещи разкрития в съда: Убитият професор – изнасилен, изтезаван сексуално, пребит и ограбен

Кошмарни подробности за смъртта на професор Стефан Нейков изплуваха по време на делото за мярката на обвиняемия Илия Стоичков. Бившият преподавател е бил жестоко пребит и изтезаван сексуално.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор. „Убиецът е вкарал бухалката в него“ описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, съобщава trafficnews.

bg.
 
Той поиска постоянна мярка задържане под стража. Освен, че е пребит до смърт, трупът на Нейков е бил и ограбен. Стоичков е откъснал от врата му златен синджир, който е оставил в заложна къща в Стамболийски.
 
Защитата на Стоичков – Георги Каменаровq смята, че мярката „задържане под стража“ е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция. „Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация.

Той не е имал никакво намерение да убива преподавателя. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице опасност да извърши друго престъпление“ заяви адвокатът. Той поиска домашен арест или парична гаранция. „Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си.  Иска да работи, цял живот работил“, пледира защитникът.
 
Съдът реши Илия Стоичков да остане в ареста.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"