Адът в Япония не спира, жертвите растат, отчаяни души търсят спасение през Туитър (СНИМКИ/ВИДЕО)

Спасителните екипи в Япония са в „надпревара с времето“, за да спасят живота на хората от наводненията, които отнеха живота на най-малко 62 души. Това заяви премиерът на страната Шиндзо Абе, цитиран от „Скай нюз“.
 

Рекордните проливни дъждове предизвикаха опустошителни наводнения и свлачища в централната и западната част на страната. Беше разпоредена евакуацията на над 2 млн.

души.

„Спасителните действия и евакуацията са надпревара с времето. Все още има много хора, чиято сигурност не е гарантирана“, каза Абе по време на среща с правителствения кризисен комитет, сформиран заради бедствието.
 
Най-малко 44 души са в неизвестност.

Около 54 хил. спасители, полицаи и военни са мобилизирани след бедствието, което остави цели селища под вода.
 
Кадри от Окаяма показват как кафявата вода поглъща жилищни райони, където хората се опитват да се спасят по покривите и балконите и да привлекат вниманието на кръжащите хеликоптери.

В най-зле ударените райони водата е достигнала 4,9 метра. Там колите буквално плували във вода.
 
„Къщата ми просто беше отнесена и напълно унищожена“, разказа 35-годишен работник в бензиностанция в Хирошима.

„Бях в кола и огромни вълни от вода ме заляха отпред и отзад и след това погълнаха пътя. Можех само да избягам, но бях ужасен“, каза 62-годишен мъж пред местни медии.
 
Въпреки че тайфунът започна миналата седмица, най-опустошителната част от дъждовете връхлетя в четвъртък, когато строителен работник беше пометен от приливната вълна в Западна Япония. Оттогава броят на загиналите постоянно расте, а метеорологичните условия правят спасителни действия изключително трудни. Някои отчаяни хора използват Туитър, за да поискат помощ.
 
От метеорологичната служба признават, че не са очаквали такова рекордно количество дъжд.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"