ЧЕРНА ВЕСТ! Още едно дете се удави в Пазарджишко! Намериха телцето на 5-годишния Вальо

За втори случай на удавено дете преди часове. Жертвата е 5-годишният Валентин Йорданов от Исперихово, коментираха два независими един от друг източници пред  Пз24. Детето изчезнало миналата сряда, докато си играело през деня недалеч от Стара река.

<

Сигналът бил подаден на 4 юли в 22 часа в полицейския участък в Брацигово.

Близките на малчугана казали, че за последно са го видели 8 часа по-рано, но напразно са го търсили.

То било оставено за кратко без надзор и след това дирите му се губели. На крак бил вдигнат личният състав на участъка в Брацигово и Районното управление в Пещера, включили се и колегите им-огнеборци, и доброволци, основно от ромската махала.

Два дни по-късно телцето на детето било намерено в района на Кричим от спасителни екипи на Пазарджишката областната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност”, които го търсели по протежението на реката.

Според извършената аутопсията, причината за смъртта е удавяне.

Днес преди обяд диагнозата „Удавяне” бе поставена и за 8-годишната Зоя от Панагюрище

Според заключението на съдебните медици, по тялото на детето няма следи от насилствена смърт. При това положение се изключва версията за насилствена смърт, която се подхранваше от обстоятелството, че бетонното корито на река Луда Яна в Панагюрище е трудно достъпно, защото се намира на повече от 2 метра от уличното ниво.

Версията е, че двете деца са паднали от нестабилен мост.

Продължава усиленото търсене на сестричката на Зоя – 6-годишната Делка, а към полицаите и огнеборците са се включили и цивилни граждани.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"