Томислав Дончев с финт обясни на Хекимян защо съпругата му Светлана критикува ромските безчинства и разкри ще има ли предсрочни избори

С европредседателството се справихме повече от добре и това не е само моя оценка. Какво ще се случи с някои от дългосрочните задачи по време на нашето председателство, ще видим в следващите месеци. Българското председателство не е на правителството, на ГЕРБ или мое. То е на цяла България.

Това каза в сутрешния блок на bTV вицепремиерът Томислав Дончев. „Левицата иска оставката на цялото правителство и не разбирам защо този път играе на дребно като иска само оставката на един зам.-министър. С трагичния инцидент се занимава прокуратурата. Нека да изчакаме проверките да завършат. Към момента данните сочат, че няма конфликт на интереси при Султанка Петрова. Не искам да коментирам отношенията в Обединени патриоти. В управленската коалиция е ясно, че не може винаги всичко да бъде тихо. Това е характеристика на тази коалиция. За мен лично е много по-добре да има такива дебати, отколкото всичко да изглежда да спокойно, а то да не е така. В колаицията има вибрации, но няма структурни предпоставки за предсрочни избори“, категоричен беше той.

Не ме правете пиар на Светлана, защото тя трябва да ми пусне едномесечен граждански договор за нейн пиар”, отговори дипломатично Дончев на напъните на Хекимян да изкопчи нещо по-така от страна на вицепремиера по повод критиките на съпругата му към ромските безчинства.

После продължи със сериозен тон: „Не може да се бият полицаи, нито да се хвърлят камъни по тях, независимо от кой етнос са хората, които го правят. Полицията е олицетворение на държавата. Когато атакуваш полицаи, атакуваш държавата. Обществото трябва да даде гръб и кураж на всички полицаи, които си вършат работата както трябва.”

„Срещата 16+1 беше много полезна. Скоро този формат може да стане 17+1, защото Гърция проявява интерес. Китай е огромна и мощна икономика. Ние искаме да работим с тях на пазарен принцип, който не противоречи на европейските правила. На срещата говорихме за пътно строителство, включително и за строежа на АЕЦ „Белене“. Опитваме се да форматираме отношенията си с китайските ни партньори чрез една дума – пазар“, разкри вицепремиерът.

По думите му стана ясно, че административната реформа също бележи напредък. „Целта ми е до края на годината всички институции в България да спрат да си комуникират чрез хартия. Остават още проблемни общини. Другата цел е всички документи да се издават по електронен път, но там има известна съпротива. Трета цел, която е свързана с втората, е да имаме право да наказваме всеки, който изостава от електронната реформа. Наказанията могат да бъдат административни, но и премиерът Бойко Борисов обяви, че някой може да се раздели с креслото си“, заяви Дончев.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"