Гърция трепери: Ще се юрнат ли руските туристи към България и Турция след изгонването на дипломатите

Гърция се страхува от икономически последствия след дипломатическата криза с експулсирането на руските дипломати. Има опасения за руските туристи да предпочитат догодина България и Турция.
 
Гръцките медии днес публикуват много коментари с опасението, че кризата в отношенията Атина – Москва ще има изключително висока цена за гръцката икономика. Позовавайки се на дипломатически източници, медиите съобщават, че няма да се осъществи  планираното за септември официално посещение на руския външен министър в Гърция.

„Очаквайте оттегляне на руските инвестиции“, се предполага в медийните коментари.
 
От опозицията предупредиха правителството, че ще има „лавина от събития“. Не може да се предположи кои сектори ще засегне руската реакция, защото това е прецедент в гръцко-руските отношения. Повече от сигурно е, че един милион руски туристи, които почиват тази година в Гърция, могат да реагират с предпочитания към България и Турция. Това е опасението на туристическия сектор.
 
В изявление на правителствения говорител Цанакопулос се казва, че случаят засяга конкретни действия на руските дипломати и не се свързва с традиционно добрите отношения между двете страни.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"