Много тъжни новини за Гена Трайкова. Диагнозата, която лекарите казаха на водещата е тежка

Гена Трайкова от години се борела с недостига на желязо в тялото си, или медицински казано – с диагнозата анемия. Получила я още в моминските си години, когато след рутинни изследвания лекарите я предупредили, че ще трябва да се грижи повече за здравето.

Това съвсем не е най-трудният момент, през който бившата водеща на новините е преминавала.

Преди години тя счупи фатално единия си крак и беше в гипс за повече от месец.

Тогава докторите имали съмнения дали костта ще успее да заздравее правилно, но въпреки препоръките им към Трайкова да избягва всякакви движения и да почива вкъщи, тя се върнала на работа още на следващия ден. Също толкова своеволно и безотговорно постъпвала и по отношение на анемията. За момента състоянието на журналистката не възпрепятствало нормалния ѝ живот, но на моменти се уморявала повече от обикновено и често ѝ причернявало в нюзрума на телевизията, пише Пик.

Колегите ѝ се тревожели за нея, защото почти не ядяла, а го карала само на кафета и цигари. Гена дотолкова прекалявала с вредния навик, че на ден изпушвала по около 2 кутии тютюн. Дори когато вървяла по улиците, също палела и не правела никак добро впечатление на минувачите, които я разпознавали. Във всеки удобен момент по време на работния процес слизала пред сградата на телевизията, където най-често си правела компания на по цигара с Юксел Кадриев, Канна Рачева и Виктория Петрова – другите заклети пушачи от новинарския блок на Би Ти Ви. За Трайкова тютюнопушенето било напълно противопоказно и именно заради това често достигала критично ниски килограми. Освен това трудно прикривала с грим тъмните кръгове под очите, за които имали вина не само недоспиването и стресът в офиса, а и цигарите.

Близки до журналистката разкриват, че единствено дългогодишният ѝ приятел Венелин Петков успял за кратко да я откаже да трови организма си, но след раздялата им тя отново пропушила. Шефът на новините бил крайно против вредния ѝ навик и самият той никога през живота си не бил посягал към цигарите. Живеел природосъобразно и бил запален по всевъзможни спортове, като през зимата си вдигал адреналина със ски, а лятно време яхвал сърфа. Различията им в това отношение също повлияли на връзката им, след чийто финал Венелин успя да продължи, влюбвайки се в спортната репортерка Николета Маданска. Гена обаче все още продължавала да бъде без мъж до себе си и мечтите за семейство се отдалечавали все повече от нея.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"