Точно на 40-ия ден без храна Босия написа последния си пост: Прецаках ги. Умирам, но и те ще

Източник: bosia.blog.bg

Днес е 40 ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия.

Числото 40 иронично напомня за 40-дневните пости в православието, но при Босия постът надвишава всякаква строгост.

<

При него постът е смъртоносен.

Тази сутрин той обяви, че пише за последно в блога си. 

Босия публикува есе, в което разглежда състава на нашето общество – а именно, че то се състои от кукловоди и една безмозъчна и алчна тълпа.

Няколко пъти сядах да пиша това есе и все нещо се случва, та започвам отново. Надявам се, че този път ще го довърша.

В това есе ще ще засегна както тълпата, която в една голяма степен решава настоящето, така и т. нар. „здрав селски разум“, действията на кукловодите и страха от саможертвата на тези, които сега владеят ситуацията и искат да я владеят още дълго време.

Открай време, още в Римската империя овладяването на тълпата е било от изключително значение за властта. Това е гарантирало улицата и поддръжката дори на най-неприемливите решения и откровено противонародните закони, практики и пълната липса на свободи, права и справедливост.

Тълпата е агресивна, разюздана, без правила, без посока, без критерии, без стратегия.

Тя е изпълнител на временното си настроение и ако се намери някой, който да насочва тази безумна енергията в желаната от него посока се превръща в голяма сила, която е способна да разрушава всичко по пътя си.

Тълпата разчита на силата на множеството и на анонимността си.

Въпреки това и там има неписани закони.

В момента, в който кукловодът покаже кюфтето, започва невиждана вътрешна битка в тълпата кой ще стъпи на повече тела и ще се покачи на по-видимо място, за да бъде „забелязян и оценен“ от кукловода.

Затова и в интернет и блога ми е пълно с „изяви“ на анонимници, които ме изкарват човек на Сорос, на Путин, на БСП, на Радев, На ДПС и на кого ли не. Само че аз имам имунитет срещу такива измекяри, защото съм преживял това преди повече от 30 години.

Мислех да пиша повече за тълпата, но това изведнъж се обезсмисли.

Нека кажа две думи и за т. нар. „Здрав селски разум“.

Такъв просто не съществува. Българският селянин залага на силата /когато я има/ и на хитростта и коварството, когато я няма. По този въпрос – толкова!

Нека споменем и кукловодите.

Преди всичко трябва да знаем, че те са отлично информирани, стратегически и тактически подготвени и разполагат с всички власти и институции в страната.

Тези, които не се подчиняват, бързо биват елиминирани от властта.

По принцип те използват зависимостите, включително и криминалните, за да държат в подчинение властите и институциите.

Да не би да не знаят за двете присъди на Борисов, за престъпленията на Цацаров, за Пеевски, за Порожанов, за Московски, за далаверите на Каракачанов и Корнелия Нинова?

Знаят прекрасно това и поради тези причини са назначени на тези постове.

А това, че не ги махат веднага е лесно обяснимо.

В тях са вложени пари и те трябва да се върнат.

Не е толкова лесно да „похарчиш“ назначени управници, които още носят дивиденти и държат тълпата.

Другата част от назначените са лесно управляеми глупаци, които безропотно изпълняват всички заповеди и разпореждания на кукловодите, предадени чрез съответните криминални структури на властта. Справка-Цецка Цачева, Цвета Караянчева, Захариева и др. и др.

За слугинажа на медиите няма да се разпространявам. Естествено е заедно с тълпата да се държат и медиите. Иначе всичко отива по дяволите.

Накрая, понеже не ми останаха сили, ще кажа нещо и за моята гладна стачка.

Ако има някой, който напълно разбира целите на безсрочната ми гладна стачка и изпада в паника от нея –  това са именно кукловодите. Единствено те разбират, засега, далечната ми цел и тя никак не им харесва.

Моите приятели все още са далеч от разбирането на мотивите и целите ми. Те емоционално и малко детински възприемат моя протест и са далеч от осмислянето му.

Моята саможертва би откъснала една значителна част от тези, които се колебаят и би накарала тези, които живеят в чужбина да пренебрегнат и прецакат кукловодите, което никак не им е приятно.

Така тяхната тълпа ще става все по-малък и по-пренебрежим фактор.

Те затова толкова упорито се борят за живота ми.

От друга страна аз съм поставил такива условия /особено второто/, че няма как да мърдат.

Но това си е техен проблем.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"