Нови подробности за ужаса в Болоня! Горещата вълна от взрива разтопила джапанките на най-пострадалото българче, баща му дал съгласие да го лекуват в Италия

Осем ученици от Силистра са се движили край магистралата в Болоня по време на взрива. Това заявиха от регионалното управление на образованието в Силистра.

„2 деца са се върнали в общежитието веднага, други 2 са превързани и вечерта също са върнати в общежитието. Днес превръзките им ще бъдат сменени“, уточниха още от регионалното управление на образованието.

4 деца са настанени в болници. Три са в болница в Болоня. Едното дете, което е най-пострадало, е настанено в специализирана болница по изгаряния в Чезена. Горещата вълна е разтопила джапанките му и затова е пострадал толкова много.

„Бащата на пострадалото най-много дете е дал съгласието си лечението да се проведе в тази болница, а не да бъде транспортиран в България“, коментираха от регионалното управление на образованието в Силистра и добавиха, че стажът на учениците в Болоня ще продължи.

„Оказва се максимално качествена и специализирана помощ на пострадалите в болниците в Болоня. Засега няма искане учениците да се върнат в България, но може да постъпи такова“, обясни Росен Руфев, генерален консул на България в Милано.

„Родители се свързват с нас, ние също се свързваме с тях. Имаме телефон за спешни обаждания +00393337826043“, разкри той.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"