Майка, осъдена доживот за убийството на 9 деца, излиза на свобода

Световноизвестната серийна убийца на деца, Марибет Тининг, ще излезе на свобода на 21 август, съобщава People, цитирани от Блиц. Тя подала за седми път молба за условно-досрочно освобождаване и този път комисията решила да го удовлетвори.

През 1987 г. Марибет Тининг бе осъдена на доживотен затвор за убийството на девет деца – осем собствени и едно, на което е приемен родител.

Всички деца загинали при загадъчни обстоятелства от 1972 до 1985 г., но разследването започнало едва след смъртта на деветото дете – преди това лекарите обяснявали случващото се с непознато наследствено заболяване.

Първоначално, жената признала, че е убила само едно от децата си – 4-месечната Тами Лин. Мерибет разказала, че момичето плачело през цялото време и се наложило да я удуши. След това, обаче, тя поела вината си за смъртта на още две деца, но по-късно се отказала от показанията си. Независимо от това, следователите са сигурни, че и деветте деца са умрели от ръцете на ужасната си майка.

Съдебните психиатри предполагат, че Марибет Тининг е извършила престъпленията заради синдрома на Мюнхаузен – убийцата се наслаждавала на вниманието и съчувствието, които получавала след смъртта на децата си. Комисията по условно-досрочно шест пъти отказвала да освободи злодейката, но сега серийната убийца успяла да убеди членовете на комисията в своето разкаяние. На 21 август Марибет ще излезе на свобода.

Съседите на Марибет са шокирани от решението на съда. Те не искат да живеят до детеубийцата и не разбират защо са решили да я освободят. Одри Хоталин, която помагала на Марибет да се грижи за едно от убитите бебета, признава, че най-малко иска да се изправи лице в лице с нея. Тя е подкрепена от сенатора от щата Ню Йорк Джим Тедиско, който гласувал против освобождаването на Тининг.

„Ако убиете девет деца, не бива да се смятате за безобиден за обществото. Някои престъпления са толкова разрушителни за човечеството, че просто не може да се говори за реабилитация“, казва сенаторът.

Всяка минута очаквай новина в 

 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"