Скандални разкрития за Диего, фалирал „Олимпик“ и съсипал хиляди БГ шофьори

Собственикът на фалиралия кипърски застраховател „Олимпик“, който остави без „Гражданска отговорност“ близо 200 хиляди коли в България, търгува и с оръжие. Това показа проверка на в. „Труд“. 

Едноличен собственик на капитала на „Олимпик“ АД е испанецът Диего Гонзалес Алонсо. Това става ясно от кореспонденцията на Комисията за финансов надзор с надзорния орган по застраховането в Кипър. 

Алонсо е собственик на „Олимпик“ чрез неговата фирма Hispakol. 

От комуникацията с кипърския надзор КФН разполага с ограничена информация за акционера, от която става ясно, че основната му дейност е в други държави извън България и Кипър, и освен чрез клона на застрахователя по никакъв начин не е свързана с България.

Проверка обаче показа, че дейността на Диего Гонзалес Алонсо е много разнообразна и интересна и поставя въпроса как „Олимпик“ е получил лиценз в Кипър. 

През юни 2015 г. Комисията за ценните книжа в Испания (CNMV) предупреждава обществеността, че лицето Диего Гонзалес Алонсо няма лиценз да предоставя инвестиционни услуги. Испанецът притежава и застрахователно дружество в Бразилия, което също оперира под марката „Олимпик“. Алонсо има бизнес и в Санто Доминго – столицата на Доминиканската република. Според информационни агенции в Кипър испанецът развива застрахователна дейност и на Коморските острови в Индийския океан.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"