Жители на Семчиново на бунт срещу новия си кмет, не го пускат в сградата

Жители на септемврийското село Семчиново излязоха на бунт срещу новопостъпилия кмет. Те преградиха с телата си входа на местната администрация, за да не допуснат новия управител в кабинета му.

Пламен Темелков е от ромски произход и спечели изборите още на първи тур. Това че е от ромски произход обаче няма нищо общо с бунта на неговите съселяни.

Неговият резултат от 52, 54% на първи тур според местните е в следствие на купени гласове. Жителите са категорични, че последните часове на изборния 25-ти октомври се е разразило огромно купуване на гласове, тъй като десетки роми окупираха изборната секция. Още тогава напрежението беше нажежено и едва не се стигна до сблъсъци. Единствено засиленото полицейско присъствие предотврати кървава развръзка на драмата.

Според Йорданка Ганчева протестът срещу Пламен Темелков е възникнал спонтанно, защото той е създал небивало напрежение в селото, каквото до момента не е имало. Тя и нейни съселяни твърдят, че Темелков и жена му, която е от български произход, нямали и ден трудов стаж, а разполагали с много пари. В Семчиново разказват, че новият им кмет имал 4 къщи и карал луксозни коли. Богатството му било придобито от престъпна дейност, като се твърди че се занимава със сутеньорство. Поради това инициативен комитет от селото е подал жалби в ОИК и прокуратурата. В първата се иска касиране на изборите, заради купуването на гласове, а във втората проверка на имотното състояние, доходите и тяхното придобиване от Пламен Темелков и семейството му. Неговите поддръжници са на обратното мнение. Според тях българите в Семчиново не допускат Темелков, само защото е ром.

Местните са категорични, че гражданското им неподчинение няма да приключи и няма да допуснат новия кмет на работното му място. Населението на Семчиново е от около 2000 жители, като повече от половината е от ромски произход. Селото е родно място на бившия председател на федерацията по борба Димитър Джамов, който до 2011г. бе и негов кмет.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"