Цветанов към РБ: Не може да имаш 7 кмета и да казваш, че си постигнал голям успех

Не може да имаш 7 кмета и и общ механичен сбор от подкрепа от около 20 000 избиратели и да казваш, че си постигнал голям успех. Това каза председателят на политическата група на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента днес.

На въпрос, дали на партията на премиера вече й е писнало от Реформаторите Цветанов беше категоричен, че няма такова нещо. „Аз съм достатъчно устойчив човек и мога да понеса всичко.

Смятам, че най-важното е да се водим от обществения и националния интерес“. По думите му, когато има стабилно правителство на фона на всички съседни държави трябва да се пази тази стабилност, защото е изключително важна за държавата. „дори и някои неща да не ти харесват трябва да ги преглътнеш, воден от националния и обществения интерес“, коментира той.

„Мога да кажа, че призивът, които беше направен и от премиера и от мен, когато съм имал възможност да изразявам мнението си, просто помолихме реформаторите да бъдат малко по-смирени“, каза Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че трябва да се отчита и реалните резултати, които са били постигнати на местните избори.

„Трябва да ви кажа, че ако трябваше те да бъдат парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на тяхната подкрепа, защото надали щяха да влязат в парламента. Не може да имаш 7 кмета, които да си спечелил с общ механичен сбор от подкрепата, която си получил за тези кметове от около 20 000 избиратели и да казваш, че си постигнал голям успех и да казваш, че си се легитимирал в публичното пространство“, каза Цветанов.

„Смятам, че всички ние сме длъжници на нашите избиратели и всеки един трябва да се ръководи от обществения и националния интерес. За това сме в парламента“, заяви Цветан Цветанов.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"