Прокуратурата погва новоизбрания кмет на Семчиново

Прокуратурата в Пазарджик започва проверка на новоизбрания кмет на Семчиново Пламен Темелков, съобщи за „24часа“ говорителят на държавното обвинение Димитрия Ганчева.

Както вече съобщихме сутринта жители на септемврийското село направиха жива верига пред местното кметство, за да не допуснат встъпването в длъжност на новия си кмет. Протестиращите са подали и жалби в прокуратурата, че Темелков никога не е работил,  занимава се с престъпна дейност, откъдето е добил  големите си доходи и е спечелил изборите за кмет на селото с купуването на гласове. Именно сигналите в тези жалби ще бъдат обект на разследване от прокуратурата, уточни прокурор Ганчева.

Засиленото полицейско присъствие в Семчиново остава, съобщиха междувременно от полицейското управление в Септември

Около 13:30 часа под охраната на плътен полицейски кордон Пламен Темелков успя да влезе в кметството на Семчиново и да встъпи в длъжност. Той бе придружен от над 200 роми и новоизбрания кмет на община Септември Марин Рачев. Пред присъстващите Темелков Заяви, че напрежението в селото е било провокирано от лица, които не могат да се примирят, че са изгубили изборите.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"