Започват щателна проверка на 3575 недействителни бюлетини в Търново

Три вещи лица започват щателна проверка на всичките 3575 недействителни бюлетини, които се получиха на вота на 25 октомври при избора на общински съветници в община Велико Търново. Недействителните бюлетини са рекордните 9, 8 % от всички подадени гласове за листите със съветници, става ясно от протокола на Общинската избирателна комисия.

Делото се гледа от Административния съд и беше заведено по жалбата на на неуспелия на вота Румен Димитров от „Нашия град“. Жалба за неотчетени и липсващи преференции в листите за съветници подадоха и от „Патриотите ВМРО“, а съдът ги обедини в едно дело, предаде „24 часа“.


Ищците поискаха и съдът прие да бъде направена проверка на всички бюлетини, обявени за недействителни при избора на общински съветници. Делото започна на 6 ноември половин час преди новоизбраните общински съветници и кметове в община Велико Търново да положат клетва.

В понеделник на второто заседание съдията по делото Георги Чемширов разпита допуснатите четирима свидетели, които посочиха в показанията си за неотчетени преференции. На следващото заседание предстои разпит на още четирима свидетели.
Следващата седмица става ясно ще бъдат ли касирани местните избори за великотърновския парламент. Тогава на последното заседание по делото съдът ще приеме резултатите от експертизата по проверката на недействителните бюлетини, посочи съдия Георги Чимширов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"