3/4 от българите не желаят да влизаме във войната с Ислямска държава

Болшинството от българите не желаят да се включваме във войната с Ислямска държава. Три четвърти от българите са на мнение, че страната ни трябва да стои далеч от конфликта с ислямистите. Това стана ясно от анкетата ни за тази седмица, в която Ви попитахме „“Трябва ли да помогнем на Франция, ако тя поиска помощ във войната с Ислямска държава?“. В нея гласуваха над 1000 човека.

40 на сто от всички гласували в анкетата ни за тази седмица са на мнение, че България не бива да влиза във войни и да застрашава населението си от евентуални атаки. Явно е, че страхът от атентати в България е голям, което е напълно оправдано предвид нажежената обстановка в Европа и факта, че за 4 дена центърът на ЕС „Брюксел“ на практика бе окупиран от спецчасти и беше затворен изцяло.

32, 5 на сто от анкетираните пък са отговорили, че не бива да влизаме във войната с Ислямска държава, тъй като не сме длъжни с нищо на Франция. На практика 1/3 от анкетираните не са категорично против военни действивя с участието на България срещу джихадистите, но явне те не желаят офанзивата да е водена от Франция.

13, 3 на сто от запитаните пък са категорични, че България трябва да влезе с всичка сила във войната срещу ИД, тъй като я намират и за наша война. Малко по- малко (около 10, 7%) са по-умерени и смятат, че България трябва да влезе в битката с ислямистите, но само с материална помощ, но не и да изпращаме войски на фронта

Едва 3, 5 на сто от нашите читатели са на мнение, че трябва да влезем във войната, тъй като сме задължени спрямо договорите ни с ЕС.

Мартин Атанасов

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"