Борисов: Който диша мръсен въздух, да не чака държавата да му плаща лечението

Загрижеността на министър-председателят за здравето на българските граждани продължава без признаци да отслаби своята инерция. След като през седмицата Борисов категорично заяви, че ако пием ракия, пушим и ядем сланина, не бива да разчитаме на друг да ни плаща здравето, днес той направи крачка напред в опазването на българина от самия него.

„След като българинът иска да се ползва от здравните услуги, за които всички ние плащаме, той трябва да полага и сам усилия за това той да е здрав“, категоричен беше премиерът. „ Не може един човек да плюе на здравето си и след това да очаква здравната каса да покрие неговото лечение“, допълни той.

Помолен да поясни, Борисов каза: „Не може човек да диша въздух със завишени прахови частици, да си чупи краката, като не внимава как ходи по тротоарите с разбити плочки и надупчена настилка и да настива, след като се е отказал сам от парното си по някаква неизвестна причина, а след това да иска държавата да покрива неговото лечение. Не се прави така“.

Премиерът отново даде пример със себе си, като стожер на доброто здраве и природосъобразният начин на живот. „Ето, аз живея в Банкя, където няма надвишени прахови частици. Аз съм се погрижил за това да дишам по- чист въздух, както трябва да направи всеки човек. Имам кола, с която се предвижвам, за да не се налага да ходя по тротоарите и така пазя краката си от травми. Освен това аз в къщата си също нямам парно, но я отоплявам, за да не настивам. Не виждам защо всеки българин да не може да направи това, след като аз го правя“, категоричен беше Борисов.

Премиерът посочи, че това са едва началото на мерките за икономии в НЗОК от леченията на хора, които не пазят сами здравето си. „Съвсем скоро в списъка с тези, които източват здравната каса, ще бъдат включени и родилките, които са направили своя избор да имат дете. Защо трябва държавата да плаща за това“, запита Борисов. Под ножа ще паднат още и хората, които активно спортуват. „Да бе мирно стояло, не би чудо видяло“, каза премиерът и посочи, че когато е трябвало да претърпи операция на коляното сам е покрил разноските, а не е чакал на държавата. „Това трябва да е кредо за всеки българин – сам да покрива разноските си, а не да чака на държавата“, категоричен бе той.

Пълният списък от 3-ма човека, които ще могат легално да ползват средствата от НЗОК ще бъде изкаран през 2017-та година. До тогава премиерът обяви гратисен период, в който хората да могат да станат напълно резистентни към всички познати и непознати болести и травми. През този период парите, които всеки данъкоплатец плаща, щели да се използват за погребенията на загубили ббитката на естествения подбор.

ВАЖНО: Написаната по- горе статия няма нищо общо с действителността. Тя е сатирично намигване, което не се базира на реални факти и цитати, а е плод на фантазията на автора й.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"