След джиповете за Горските стопанства: Морската администрация иска нови луксозни яхти за туризъм

Луксозни държавни яхти искат от Държавна агенция по „Морска администрация“ (ДАМА), след като миналата седмица министърът на земеделието и храните Десислава Танева обяви, че горските стопанства ще получат джипове за по 200 000 единия, като поясни, че те са за високоплатен ловен туризъм. От ДАМА настояха, че няма по доходоносен туризъм от морския.

„Разбира се, че ще се спечелят много пари. Богатите чужди граждани се избиват да си наемат яхти в Гърция, а нашата държава губи от това.

За това на нас са ни необходими поне 7-8 свръхлуксозни яхти. Още повече те ще донесат и работа на местното население, което може да кандидатства, за да стане екипаж и за поддръжката“, каза служител в морската администрация, който вече купуваше капитанската си шапка, за момента, в който ще „изпробва“ годността на яхтата в открити води.

От администрацията отхвърлиха каквито и да било спекулации, че тези яхти са били излишен харч, чиято цел е единствено да се използват от началниците на ДАМА. „Ние дори отправихме молба и за подводница, тъй като дъното на Черно море е изключително красиво и туристите ще искат да го видят с тази машина. За съжаление и двете ни предложения бяха отхвърлени“, обясниха от администрацията.

Министър Танева обясни от своя страна, че подобен харч е немислим в момента, тъй като нямала съченици и близки приятели, които да се занимават с внос на яхти. Тя обеща пред ДАМА, че веднага ще започне да насърчава свои братовчеди от Сливен да се заемат с този бизнес, за да може в най- скоро време молбата на Морската администрация да бъде изпълнена.

ВАЖНО: Написаната по- горе статия няма нищо общо с действителността. Тя е сатирично намигване, което не се базира на реални факти и цитати, а е плод на фантазията на автора й.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"