Всички жени да прочетат задължително това! Разпознайте симптомите за рак на шийката на матката преди да е станало твърде късно!

Рак на маточната шийка е втората форма на рак сред жените, която се среща най-често. Модерната медицина обаче, е в състояние да разпознае ранните етапи на рак на маточната шийка с конвенционална колпоскопия и цитология, също тъй и да го предотврати с комбинирано лечение.

Симптомите на рак на маточната шийка

Болестта не се появява „ей така“, а е предхождана от промени в епителните клетки на шийката на матката, съпътствана от определени симптоми.

Патологично вагинално кървене

Кървене в средата на месечния цикъл, след сексуален акт, след менопауза е причина да се посети лекар веднага, неотложно!

Нетипично течение

В първите етапи на рака би могло да съществува течение с малко количество кръв, както и много водниста.

Зловонните течения от време на време биха могли да са следствие от късните етапи на рак на маточната шийка.

Болка в долната част на корема

Постоянна болка в областта на таза може да съпътства много други и различни заболявания, така че този симптом първоначално не трябва да се пренебрегва. По-добре просто да отидете на лекар, направете изследвания и разберете какво има зад тази болка.Затруднено уриниране Растежът на тумора води до свиване на уретера и уринарни проблеми, но когато заболяването засяга пикочния мехур, може да настъпят и чести позиви.

Подуване и болка в краката

Компресиране на лимфните съдове води до задържане на течности в краката. Тазовите лимфни възли са най-честото място за екстраутеринно разпространение на тумора. По тази причина би могло да има болка в бедрото или болка в сакралната област на гръбначния стълб.

Намаляване на теглото

Цитокините и протеините, които тялото произвежда, за да се бори с болестта, са в състояние активно да разграждат мазнините, което води до бърза загуба на тегло.

Важно е да знаете: Ракът на маточната шийка би могъл да се лекува благополучно, но само след като е в ранните етапи. Проблемът е, че жените често не посещават гинеколог в протежение на години, и отлагат прегледа, след като забележат, че нещо със здравето им действително не е наред.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"