Смел пилот направи точно обратното на своите колеги и се отправи в посока на урагана „Ирма“, а след това се случи нещо удивително (СНИМКИ)

На 6 септември, докато ураганът „Ирма“ се подготвя да овършее Карибите, по-голямата част от пилотите на самолети, отправили се към този регион решават да се върнат обратно. Разбираемо, още повече, ако държат да запазят живи и здрави поверените им пътници и да ги върнат на земята. Но един пилот решава нещо друго. Той кара Boeing 737 на американската компания Делта, тръгнал е от Ню Йорк до Сан Хуан, Пуерто Рико и прави точно обратното на своите колеги.

Отправя се именно в посока на урагана. По невероятен начин пилотът успява да разтовари пътници и багаж и да се върне обратно в Ню Йорк. Самолетът не е претърпял никакви щети, а според авиокомпанията не е бил подложен и на никакъв риск. Въпреки драматичните снимки и новини, условията за летене са били много „под“ оперативните граници за летене. Цялото начинание е проследено в Twitter live, като в трилър от експерта по авиация Джейсън Рабиновиц в сайта flightradar. В първия си туит Рабиновиц отбелязва как „много самолети са се опитали да кацнат на летището в Сан Хуан преди урагана. Твърде късно обаче, два полета на Jet Blue и един на United American Airlines са принудени да се върнат обратно“. Но, за голяма изненада, на сайта flightradar се появява полетът Delta 431, тръгнал с 34 минути от Ню Йорк за Сан Хуан. „Той наистина ли иска да се опита да кацне?“ – се пита Рабиновиц. Половин час по-късно отговорът е ясен: „Настина се опитва.“ Авиационният експерт отбелязва, че вятърът все още не е твърде силен, но условията се влошават с всяка изминала минута. Малко по-късно приземяването е успешно. Но в този момент проблемът е решен само наполовина. „Делта наистина трябва да бърза страшно много, за да разтовари пътниците и да тръгне обратно“ – отбелязва Рабиновиц, освен ако не иска да пожертва самолет за 100 милиона долара, излагайки го на опасностите, произтичащи от урагана. Точно за 52 минути  – Делта успяват да разтовари пътниците и куфарите им, да качи на борда другите пътници с багажите и да тръгне обратно. Всичко това означава невероятна организация не само за пилота и екипажа, но и хората на check-in, както и екипа на авиокомпанията на земята. Цялата тази операция – гледана от радарите – изглежда невероятна и ужасно опасна. Именно ако се наблюдава как пилотът успява да тръгне със самолета по коридор, който е на границата с урагана, станал междувременно изключително агресивен. Кацането в Ню Йорк е с 46 минути по-рано. Все още не е ясно как са се чувствали пътниците на борда и какви са били техните реакции. Постъпката на пилота наистина е смела, а щастливият край на цялата история я прави повече от симпатична. Още повече, че пътниците все пак са стигнали по предназначение. За разлика от хилядите останали блокирани по летищата. Източник: webcafe.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"