Петокласничка втрещи всички – написа жалба до Агенцията за закрила на детето и поиска… (ДОКУМЕНТ)

Пробивна и самоотвержена петокласничка е написала и подала жалба към Държавна агенция Закрила на детето по повод неимоверно тежките раници, които децата са принудени да носят всекидневно. 

Теодора Божкова е възпитаничка на столичното 35-то училище „Добри Войников“. Тя се допитала до съучениците си от 5″б“ клас, които единодушно подкрепили Теди, че чантите им са ужасно тежки, което накърнява здравето им и трябва да се предприемат някакви действия.

Подписката в подкрепа на исканията за по-лека чанта е прикрепена към жалбата, която Теди подала към ДАЗД този петък, пише „Трафик“.

Какво ще е становището на Агенция предстои да стане ясно. Междувременно ви показваме пълния текст на жалбата, собственоръчно подписана от малката активна гражданка.

„Здравейте Госпожо Кънева,

Казвам се Теодора Константинова Божкова, ученичка в 5„б“ клас на 35 училище „Добри Войников“ в София .

Вашето име го намерих в сайта на Държавна агенция за закрила на детето.

Искам да подам сигнал за тежките раници на учениците. Мисля, че не е редно раниците, които носим всеки ден, да тежат по осем и повече килограма.

Събрала съм подписите на моя клас за тази жалба , защото съучениците ми са съгласни с мен, че е вредно за здравето ни и за самите нас.

Моля ви да направите нещо по въпроса с тежките раници.

Прилагам подписите на съучениците ми.

БЛАГОДАРЯ!“

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"