Журналист засне телефона на депутат от ГЕРБ! Той му каза да не пуска снимките. Гледа си

Снимки: Флагман.бг

Най-дългогодишният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов използва времето в пленарната зала за  любопитни неща. Той попадна в кадър на „Флагман“, докато си гледа телефона. Иванов съзерцаваше върху екрана интерфейс, който подава информация за произведена електроенергия.

Не успяхме да намерим точна информация, но според няколко източника вероятно става въпрос за малка водноелектрическа централа, пише Блиц.


От екрана на телефона се вижда, че работят две турбини, които произвеждат по малко над 600 kW енергия, или общо 1200 kW.
Кадрите са отпреди няколко месеца – направени са, докато шефът на БАН Юлиан Ревалски представяше в парламента годишен отчет за дейността на БАН.
Опитахме се да се сдобием с повече информация коя е въпросната ВЕЦ от телефона на Лъчезар Иванов, но ударихме на камък. Самият депутат коментира пред „Флагман“, че централата не е негова, а е на негов приятел, но повече не пожела да каже. Поиска да не публикуваме снимките, за да не се злепоставя човекът.
Не е ясно какво лошо има в това някой да има ВЕЦ и да се похвали пред свой приятел-депутат.
Лъчезар Иванов е народен представител вече в пети парламент. Той бе депутат още по времето на тройната коалиция от НДСВ. Още тогава Иванов обяви, че преминава в редиците на ГЕРБ.
След това неотменно попада на избираемите места в листите на партията, въпреки че се забърка в няколко скандала. Това вероятно се дължи на личното му приятелство с лидера Бойко Борисов.
Единствената щета, която Иванов претърпя, бе през 2010 г., когато напусна всички ръководни постове в 41-ото Народно събрание и в ГЕРБ, след като стана известно, че се е опитал да спре телевизионен репортаж за свой приятел митничар.
Преди това Иванов бе главно действащо лице в прословутата командировка до САЩ на вече бившия здравен министър Божидар Нанев. Пътуването се оказа платено от две неправителствени организации, чийто шеф бе и директор на тъканната банка „Остеотех“, която работи с 13 държавни болници. Лъчезар Иванов беше и в групичката на „Верту-депутатите“, които напуснаха заседание на парламента, за да получат „безплатно“ скъпи телефони.
Данъчна ревизия установи и че Иванов е консултирал застрахователната компания “Евроинс“ и охранителната фирма “Секюрити груп алфа“ ЕООД при известни нарушения на данъчните закони. За периода 1 септември 2009 – 31 август 2010 година Иванов е получил общо 131 000 лева от двете фирми. Депутатът със закъснение се е регистрирал по Закона за ДДС и не е издал фактура за получени средства, са установили данъчните, съобщи тогава Медиапул.
Изданието се интересува какво точно е консултирал двете фирми Лъчезар Иванов, при положение че той е доктор-гинеколог. Той обаче така и не дава адекватен отговор.
Около ВЕЦ-овете в България също има много въпросителни. У нас те са стотици, но според журналистически разследвания голям брой са построени в разрез със закона. Някои дори са опасни и унищожават околната среда

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"