Corriere della sera разкри кои страни от ЕС, освен България, са поискали от Лондон доказателства за Скрипал преди да гонят руски дипломати

След изминалата в петък в Брюксел среща на високо равнище на 28-те страни от ЕС канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Емануел Макрон обявиха, че в близки дни ще предприемат координирани мерки срещу Русия. „Ние сме пълни с решимост да действаме заедно“, цитира Меркел Corriere della Sera.

Изданието посочва, че италианският президент Паоло Джентилони, макар и да е допринесъл към „осъждането“ на Кремъл, е помолил да не се стига до „ескалиране на конфликта“ и да „не се затварят всички изходи за диалог с Русия“.

С внимание към обявената „солидарност“ се отнесоха също премиерът на Испания Мариано Рахой, премиерът на Кипър Никос Анастасидис, премиерът на Гърция Алексис Ципрас и премиерът на България Бойко Борисов.

 

„Всички те са защитили Путин и са помолили да се изчака до резултатите от разследването за произхода на нервнопаралитичния газ“, допълва Corriere della sera.

Великобритания вече предостави образци от отровното вещество на Организацията за забрана на химичното оръжие, която трябва да се произнесе до две седмици. 

В петък съветът по национална безопасност на президента на САЩ Доналд Тръмп препоръча от САЩ да бъдат изгонени руски дипломати, но не се посочва техният брой. Тръмп трябва да вземе решение през следващата седмица.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"