Всички споделят думите на дъщерята на Боян Петров! Тя се появи в ефир и обяви: „Каза ми да

Най-лошият сценарий би бил да се е случило нещо изведнъж, което той не бил могъл да предвиди, каза Тея

Видео: bTV

Още от малка все чувах странни за мен думи като “Аконкагуа“ или “Боуд Пик“ и не бях особено сигурна това какво значи. Това разказа дъщерята на Боян Петров Тея Петрова пред bTV.

„Той често говори с метафора за планината. Например, често ми е казвал да изкачвам малко връхче, което значи да правя нещо, което да ме бута напред.

И накрая, един ден, като се обърна, ще видя, че съм качила цяла планина”.

Тея чува баща си за последно ден преди заминаването му.

„В края на миналата седмица му изпратих имейл с новини от при нас, неща, които исках да му разкажа, но не съм получила отговор”.

Тея Петрова разказва, че знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не е предполагала че баща й може да има сериозни проблеми горе.

ВИДЕО ТУК

Най-лошият сценарий би бил да се е случило нещо изведнъж, което той не бил могъл да предвиди, каза ТеяВидео: bTV

„Знам, че има шанс да бъде открит… Не съм се катерила с него по такива високи планини, затова не знам каква е неговата тактиката. Но всички казват, че не е подценил върха. Надявам се… Наистина най-лошият сценарий би бил да се е случило нещо изведнъж, което той не бил могъл да предвиди”.

Дъщерята на Боян Петров благодари на всички, които оказват морална подкрепа и помагат на място.

Съпругата му съобщи, че е взела решение да не се изкачва върха днес.

Във „Фейсбук” Радослава Ненова пише: „От Лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Макар да ми е много трудно, не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите, където има шанс да го открият жив… Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината”.

 

 

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"