Бисер Петков разкри от какво зависи поста му на министър

Надявам се да имам подкрепа от премиера и правителството. Съдбата ми като министър зависи от това какво ще направим за хората с увреждания. Това каза социалният министър Бисер Петков след среща с майките с увреждания и омбудсмана Мая Манолова. Те обсъдиха проекта на Закон за личната помощ и го разгледаха детайлно.

Кой има право, каква ще е тази помощ и как ще се финансира.
„Поехме като ангажимент до петък ще имаме жалостно становище и финансови разчети. След това ще ги обсъдим и представим на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов“, каза още социалният министър. Петков припомни, че от два месеца се работи по Закон за хората с увреждания, но майките настояват за отделен закон. „Това е първият министър, който откликна на преговори. След днешния ни разговор можем да спрем разрастването на палатковия лагер, като сега съществуващите палатки ще останат до петък. След това ще вземем решение в петък“, каза една от майките Вера Иванова.

„Отворени сме някой от текстовете да бъдат коригирани. Нашите сметки показаха, че ще се вместим в сегашните 200 млн. лв., но ще изчакаме и тези на министерството“, каза Манолова

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"