Пазете се от този мъж! Оплете вече десетки в измамната си схема (СНИМКА)

Мъж на средна възраст мами бургазлии като се представя за майстор-дърводелец. Иван Делиатанасов взимал предварително парите на хората, но така и не доставял поръчаните мебели. За схемата алармира Елена Каролова, пише „Флагман“.

Жената е поредната жертва на измамника.

Вързала се е, тъй като познавала бащата на Иван, с когото били съседи близо 7 години в бл. 113 в жк „Славейков”. След като обаче решила да се премести, Елена подмамена с оферта за щори в кухнята, спалнята и хола на новото й жилище. Тя се съгласила и през май „майсторът” посетил апартамента, за да вземе размери за щорите. Обещал, че ще ги монтира за седмица, но поискал цялата сума предварително накуп – 480 лв.

Елена се съгласила и предала парите на „дърводелеца”, за което не получила никаква разписка или касова бележка. За неин късмет обаче, Иван взел банкнотите пред свидетел.

Уговореният срок минал бързо, но поръчаните и предварително платени щори така и не пристигали. След няколко седмици чакане Елена потърсила Иван, за да попита защо не е изпълнил договорката. Тогава „майсторът” се оправдал, че има много работа, но при първа възможност щял да изпълни поръчката. Минал повече от месец и той спрял да вдига телефона си. Бургазлийката обаче успяла да го издири, но Иван най-безцеремонно й казал, че още не е поръчал щорите и предложил да върне парите. Жената се съгласила, но досега това така и не се е случило. В края на юни Елена подава жалба във Второ РУ. Междувременно научава, че има още измамени от въпросния господин.

„Обръщам се към вас, за да видят всички какъв е този човек, за да няма други пострадали. Това продължава с години, а той все още е на свобода! Сигурна съм, че има още попаднали в схемите му, които обаче не са се оплакали в полицията. Съветвам ги да си потърсят правата”, каза Елена Каролова.

Бургазлийката добавя, че се оплакала и във фирмата, където работи Иван Делиатанасов. За последно ходила там преди дни, когато разбрала, че вече е уволнен. По нейните думи шефовете вдигнали ръце от своя служител, след като получили редица подобни жалби.

Иван Делиатанасов вече е осъждан за присвояване и измама. През 2012 г. получава 1 година и 4 месеца условна присъда, чийто изпитателен срок изтича преди 3 години. Той обаче все още не е реабилитиран, въпреки че 5-годишният срок за това приключва съвсем скоро – след по-малко от 2 седмици.

Интересното е, че Делиатанасов е осъден за присвояване от един от бившите си работодатели. Според обвинението, по което Иван направил пълни самопризнания, за да получи по-леко наказание, „дърводелецът” взел пари на ръка за монтаж на мебели на клиенти на фирмата, но така и не ги предал и дори изобщо не съобщил на шефа си за това. По-късно похарчил за себе си първо 800 лв., а после и 1 600 лв., които получил от двама различни клиенти на едноличния търговец. Малко след това той прибрал 600 лв. за изработка и монтиране на рафтове в магазина на бургазлийка, които пак забравил да отчете на шефа си.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"