Жив да го ожалиш! Корумпираният инструктор със схемата за книжки се разболя тежко на съдебната скамейка

Разглеждането на мярката за неотклонение на сочения за мозък на схема за фалшиви шофьорски книжки Красимир Ненчев, тръгна обещаващо за обвиняемия. Наетият от семейството адвокат Росен Кожухаров атакува обвинението и поиска от Окръжния съд по-леката мярка „домашен арест“ или „парична гаранция“, предава Флагман бг.
Красимир бе оставен в ареста от Районния съд, тъй като магистратите сметнаха, че е възможно той да се укрие, да извърши друго престъпление или да попречи на разследването, което все още е в начална фаза. Довод на прокуратурата бе още, че в престъпната схема имало замесени и други хора, които все още не са установени или в момента се установяват.

Ако Красимир бил пуснат извън ареста, то той можел да повлияе на тях и да опропасти разследването.

Разбиха схема за нелегално придобиване на шофьорски книжки 

„Съгласен съм, че подзащитния ми е осъждан за същото престъпление. Но това е само един от необходимите три критерия той да остане в ареста. В случая става въпрос за документно престъпление. Когато говорим за извършване на друго криминално деяние, се предполага, че прокуратурата говори за такова от същия вид. Едва ли Красимир Ненчев може да има достъп до въпросните документи, ако е под домашен арест“, каза адв. Кожухаров, който допълни, че хипотетичната версия на държавното обвинение за това как Ненчев можело да повлияе върху хипотетичните съучастници е неприемлива. По всичко личеше, че след краткото забавяне адвокатът се бе подготвил солидно по делото.

Измама с шофьорски книжки в Бургас: Ето как е работила схемата (ВИДЕО) 

Той допълни, че обвиняемият страда от тежко хронично автоимунно заболяване.Според него се касае за лечение, което не може да се извършва в условията на бургаския арест.

На заседанието днес присъстваше и съпругата на обвиняемия – Жана. Тя, отново в ролята си на защитник на мъжа си, с остър тон към журналистите в залата заяви, че „никой от вас не знае как изглеждат крайниците на мъжа ми, когато се обостри псориазисът“. В допълнение тя заяви, че лечението изисква постоянни контролни прегледи и консултации.


Съпругата на Красимир (вдясно) излиза от съдебната зала в очакване на решението на магистратите. Снимка: Флагман бг

Самият Красимир бе лаконичен в собствената си защита. Той се съгласи с казаното от адвоката му и допълни: „Дори и да искам, не мога да се укрия. Аз съм семеен човек. Досега колкото пъти съм бил викан в съда, толкова пъти съм се явявал доброволно. Това, че можело да укажа влияние върху „съучастници“ – не виждам как и защо да го правя“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"