Вижте какви ги е вършил полицаят, заловен да прекарва нелегално бежанци

Полицаят от СДВР Владимир Стоянов е извършил изключително опасно за обществото престъпление. Това обясни пред камерата на наблюдаващият прокурор Александър Михайлов. 

Той благодари на будния гражданин от Карлово, който е забелязал групата уплашени афганистанци, изоставени до жилищен блок в подбалканския град. 

За престъплението на полицая законът предвижда от 1 до 6 години затвор, а до три години затвор грозят Владимир Стоянов за другото престъпление – бягство през половин България от полицаи.

 

припомня, че Стоянов бе заловен край Пирдоп, след като негови колеги от няколко области опитали да спрат колата, превозваща бежанците. 

Той не се е подчинил на стоп палките, отпрашил с мръсна газ и накрая изоставил 8 афганистанци в Карлово, взел им е по 100 долара и им е обещал, че ще се върне за тях, след като оправи проблема с полицията. 

Стоянов каза в съда, че извърщил това престъпление от глупост и простотия. Той обяви, че е свидетелствал срещу останалите каналджии и иска да ги види за дълго време в затвора. Полицаят признава вината си, делото ще се гледа по бързото производство на 16 август в Карлово. 

Кристина ИВАНОВА,
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"