Какви писма е изпратил Борисов в президентството

Снимка Булфото, архив

Главният секретар на президента написа: Вярно е за писмата, интересно е съдържанието им, а и не само…

Имало ли е комуникация между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев кой от двамата да оглави делегацията за сесията в ООН в края на септември?

За първи път от 8 г. в Ню Йорк тази година ще отиде премиерът Бойко Борисов, вместо президентът Румен Радев, пише Флагман.

Последните години българската делегация в ООН се води от държавните глави, но тази година изненадващо на нея ще отиде премиерът.

Първоначално от президентската администрация отговориха за Флагман: Това е решение на правителството, което не е обсъждано с президентската институция.

Днес в парламента външният министър Екатерина Захариева пък обясни, че комуникация по въпроса е имало, имало срещи, кореспонденция и т.н, а и било редно на сесията на ООН да отиде премиерът заради тазгодишното европредседателството, което беше под шапката на България.
Така едната страна казва, че е имало комуникация, а другата, че решението не е съгласувано.

А във фейсбук главният секретар на президентската администрация полк. Димитър Стоянов написа двусмислено: „Вярно е за писмата, интересно е съдържанието им, а и не само …. Колко и е трудно на уважаемата г-жа Захариева …”.

От това пък става ясно, че писма е имало, но по информация на Флагман писмата са били само уведомителни.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"