Арестуван е стрелецът по сина на Киро Японеца

Обвиненият за стрелбата по сина на Кирил Киров-Японеца Марин Петров е бил задържан днес, научи

. След като бе обявен за издирване Петров се е явил днес на съдебно заседание, където е бил арестуван.

припомня, че освен в опит за умишлено убийство Петров е обвинен и в незаконно притежание на оръжие. 

Освен това Софийска районна прокуратура, както вече информира, е обявила за издирване и Георги Любенов Петров – Йончо, научи . Издирването е предприето във връзка с постъпила нова оперативна информация по случая с покушението срещу Кирил Киров – Японеца 

припомня, че в началото на тази година поръчителят и извършителят на мократа поръчка срещу Кирил Киров – Киро Японеца бяха осъдени на общо 12 години затвор. Бандитът, който стреля срещу Киров и семейството му – Марин Петров, получи 9 години лишаване от свобода.  Неговият тъст Георги Петров – Йончо получи три години условна присъда с четири години изпитателен срок.

Независимо, че е осъдителна, присъдата е изключително лека, като се има предвид тежестта на повдигнатите обвинения.  Още по-скандалното в случая е, че двамата подсъдими няма да бъдат вкарани зад решетките, а ще си тръгнат по живо, по здраво. По този начин двамата могат да избягат също като техния „колега“ Йоско Костинбродския. 

В коментар за след произнасянето на присъдите Кирил Киров заяви: „Не съм доволен от постановените присъди и ще ги обжалвам пред Апелативния съд. Ще настоявам двамата да бъдат осъдени на доживотен затвор. Те се опитаха да убият мен и семейството ми и заслужават сурови наказания. Надявам се на справедливост“. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"