Кой ще новият главен секретар на МВР?

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди първо с президента Румен Радев кандидатурите за нов главен секретар на МВР. Постът е свободен след като досегашният Младен Маринов вчера беше избран за нов вътрешен министър. А вече бившият Валентин Радев намекна кой може да е.
 
Казусът с главния секретар се заплете след като близо две седмици правителството не пращаше нужните документи в президентството, а Радев не подписваше указа, с който да освободи Младен Маринов от поста.

След като властта задейства съгласувателната процедура, указът беше подписан, а Маринов – избран за нов вътрешен министър.
 
Само ден по-късно Борисов се зарече, че този път първо ще обсъжда кандидатурите за главен секретар на МВР с президента. „Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към необходимите съгласувателни действия“, заяви министър-председателят.
 
Пред журналисти в Габрово Бойко Борисов изтъкна, че системата има нужда от професионализъм и спокойствие и изрази убеденост, че президентът ще погледне държавнически на тази задача. „Човекът или хората, които ще предложа като варианти, са и сега добри професионалисти, ръководят големи структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, ако например бъде отказано съгласуване“, подчерта премиерът.
 
Междувременно вече бившият вътрешен министър Валентин Радев се върна в парламента като депутат и повдигна завесата кой може да наследи Маринов.
 
„Мога да ви кажа веднага кой е според мен, но няма да ви кажа. Нека те си изберат. Там има поне трима, които според мен стават за тази позиция. Единият е Ивайло Спиридонов, Христо Терзийски също. Има и други колеги, да не ги изброявам, че ще обидя някой“, коментира той.
 
Валентин Радев все пак отказа да влиза в подробности накъде клонят везните с мотива, че решението щяло да бъде на новия министър.

Източник: Дарик
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"