Хиляди работници КОЛАБИРАХА ОТ ГЛАД: има поръчка за изземване на бизнеса на Винпром Карнобат! МАЙКИ С ДЕЦА останаха на улицата!

Протестите им ще продължат, довечера в 18:00 ч. те се събират на площада в Карнобат

Над 8 часа продължи протестът на петстотинте служители на Винпром Карнобат, които рано тази сутрин блокираха жп линията Бургас-София  и обявиха гражданско неподчинение. Флагман.бг предава

Дълго време шефът на Охранителна полиция към ОД МВР-Бургас комисар Неделчо Рачев се опитваше да разубеди демонстрантите поне да премахнат автобуса, за да не стане тежък пътен инцидент.


Лозарите изразиха готовност да го сторят, но настояха за среща с държавния служител, издал заповедта за запечатване на завода.

Комисар Неделчо Рачев им осигури разговор с шефа на Митница Бургас Валери Стефанов, но отговорите му явно не се харесаха на протестиращите, които приклещиха автомобила му и дълго време не го пускаха да напусне мястото. 

В крайна сметка Стефанов успя да се измъкне, но по алтернативен маршрут – не през Церковски, а по черния път през Венец. Протестирашите, както обещаха на комисар Неделчо Рачев, дръпнаха автобуса от релсите.

Служителите са убедени, че има поръчка за изземване на бизнеса на Винпром Карнобат, който държи основен дял на пазара за алкохолни продукти в България. Протестите им ще продължат, довечера в 18:00 ч. те се събират на площада в Карнобат. Основните им притеснения, както писахме, са, че заповедта за запечатване ще бъде удължена от 48 часа на безсрочна такава, което ще доведе до милионни загуби за завода, освобождаване на хилядите работници и фалит.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"