Сидеров с взривяващ коментар за думите на Борисов, че, ако иска оставката на Симеонов, в държавата ще настъпи хаос!

По повод думите на премиера, че ако поиска оставката на Валери Симеонов, ще се счупи коалицията – председателят на Парламентарната група „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров коментира, че оставката няма да доведе до счупване, а напротив – до заздравяване на коалицията. В декларация на партия „Атака“ ръководството ѝ заяви, че сваля политическото доверие от вицепремиера Симеонов.

По думите на Волен Сидеров искането на оставката на Валери Симеонов не е проблем само между патриотите, а и на правителство.

Борисов изригна от Дубай: Ако искам оставката на Симеонов, ще хвърля държавата в хаос! Премиерът заплаши със служебно правителство на президента Радев

„Става дума за неприемливо, абсолютно недопустимо изказване на вицепремиер на държавата и реакцията в цивилизованите страни, политическата реакция, е оставка“, посочи той.

По думите на Сидеров, не оставката, а стоенето на инат във властта от страна на Симеонов може да коства цялата конструкция на правителството.

„Затова аз предлагам нещо, което е спасителен план за правителството, да се извади от властта вече дискредитираният вицепремиер, да се предложи друг и да вървим напред към по-съществени въпроси“, изтъкна националистът.

Волен Сидеров поиска бързо свикване на Коалиционния съвет.

„Разговарял съм и с Цветанов, и с Каракачанов по телефона, засега нямам потвърждение, че в днешния ден това може да се случи. Тук съм и чакам“, апелира лидерът на „Атака“.

Той каза още, че има кой друг от редиците на патриотите да продължи вицепремиерския мандат на Валери Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"