Нинова: Думите на Борисов са по-цинични и от тези на Симеонов – той избра властта и парите пред състраданието към болни деца

Думите на Борисов са по-цинични и от тези на Симеонов – той избра властта и парите пред състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ във връзка с протестите на майките на деца с увреждания, създалата се ситуация при патриотите и стабилността на кабинета.

„Думите на Борисов са по-цинични и от тези на Симеонов. Днес той заяви, че няма да поиска оставката му, защото ще падне правителството.

Между състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките, от една страна, и властта и парите – от друга, той избра властта и парите“, пише Нинова. По думите й по този начин той подкрепя казаното от вицепремиера.

„Всъщност казаното от Симеонов изкара на показ истинското лице на Борисов. За тези хора няма нищо свято – нито майчинството, нито болката на дете. За тях е важно само да са на власт и да си разпределят постове и поръчки. Премиерът отново погазва всякакви етични и конституционни правила, твърдейки, че ако не управлява той, ако президентът Радев направи служебен кабинет, ще последва хаос. Това е ред, установен от Конституцията и законите на страната, това е част от правовата държава. По-голям хаос от това, което сега прави Борисов, няма как да има“, пише още във „Фейсбук“ лидерът на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"