Митничари задържаха над 50 тона горива без документи

35 495 литра дизелово гориво е задържала митническа мобилна група при проверка на стопански двор в района на София. Проверката е извършена на 8 ноември, съобщават от Агенция „Митници”.

Митническите служители установили, че в двора са паркирани три цистерни, собственост на две търговски дружества, едното от които притежава и обекти за търговия на дребно. В цистерните са открити съответно от 2000 литра, 3700 литра и близо 30 000 литра.

За тези количества не са били представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби за лабораторен анализ.

При друг случай, отново екип на митническа мобилна група е задържал близо 6400 литра дизелово гориво и бензин без документи за платен акциз при проверка на два микробуса и три бензиностанции.

На 2 ноември на главен път Е-79 в района на село Драгичево посока Перник, екип на митническа мобилна група спира за „роуд стоп“ проверка два микробуса с българска регистрация. В багажното отделение на микробусите са открити по два еднотонни ПВЦ съдове, пълни с по около 700 литра дизелово гориво.

Съдовете са били снабдени с монтирана помпа с пистолет. За откритото общо 1460 л дизелово гориво шофьорите са представили документи, които впоследствие, след лабораторен анализ, е установено, че не са съотносими към превозваното гориво. Митническите служители извършили проверки и в обектите, от които по документи е закупено горивото, както и в трети обект, стопанисван от същото дружество. При последвалите проверки в трите обекта са открити общо 4900 литра бензин без документи. Горивата са задържани. Работата по случая продължава.

При друга проверка на бензиностанция в района на Свиленград, извършена в същия период, митнически служители от митница Пловдив и митническа мобилна група установяват 9240 литра гориво, предимно дизел, без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция „Митници“.  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"