Снегът ще се изсипе върху България всеки момент! Ето какво ни чака и къде ще е най-зле!

Имало е години когато ноември е имало над 25 градуса. Ако се върнем назад във времето. Имаме прекалено дълга статистика, за да кажем, че всичко, което ни се е случва сега, се е случвало и преди. Не бива да спекулираме.

Това заяви синоптичката Анастасия Стойчева в ефира на bTV.

Официално зимата идва в края на декември, пошегува се тя, визирайки астрономическата зима и допълни, че първият сняг вече падна във високите части на страната.

И в Източна България още в петък може да се образуват снежинки.

Това атмосферно налягане дни наред ни защитаваше, но вече си отива“, посочи тя. От днешният ден бавно и постепенно температурите ще се понижават. От 15 до 18 температурите ще са под нулата. Следващата сряда, както виждате колкото по-далече отиваме във времето, ще бъде по-хладно.

Ще бъдем в предната част на един Средиземноморски циклон, който ще повиши температурите, но ще е за кратко.  В четвъртък и петък циклон ще се настани по-трайно над Балканския полуостров, ще засегне и Централна Европа.

Ще ни очаква предимно облачно време в по-голямата част от страна, със североизточен вятър. Ще нахлува студен въздух, каза Стойчева. Следващата седмица ни очаква все по-студено време, обобщи синоптикът.

Очакват ни съответно с валежите от дъжд и във високите части на планини от сняг. Между 4 и 10 л, но в отделни планински райони може да достигнат 15-20 л. В западните райони може да няма дъжд.

Интензивни снеговалежи, при които да има зимна обстановка, все още не се виждат. Снежна покривка, която да се задържи и да остане, особено в равнинната част на страна, не се очакват. Но това сухо време вече приключи.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"