US доклад разкри страшни неща за евентуална война между САЩ и Русия

Армията на САЩ е намалила военното си превъзходство и може да изгуби война срещу Русия или Китай. Това сочи нов доклад на Националната комисия по отбранителна стратегия. Това съобщава в. “Вашингтон пост”.

 

Комисията бе създадена от US Конгреса през 2017 г., за да оцени политиките в тази сфера на президента Доналд Тръмп, и в нея влизат 12 високопоставени политици, военни и дипломати от двете партии, уточнява в. Труд.

Според техните оценки американската военна мощ е намаляла до опасна степен и следващ конфликт може да доведе до неприемливо високо ниво на жертвите и активите. 

Като нови заплахи за армията са посочени Иран и Северна Корея (КНДР), които придобиват все по-модерни оръжия и прилагат нови асиметрични тактики.

Светът изтръпна: В КНДР откриха 13 тайни ракетни бази, които могат всеки момент да… 

Доклади на Конгреса и други изследвания често предупреждават за трудностите и недостатъците на US военните, но настоящият е особено притеснителен с оглед на двупартийния му произход. 

„САЩ са изложени на риск да бъдат надвити, ако бъдат принудени да воюват на два или повече фронта едновременно”, се казва още в документа.

Комисията посочва, че въпреки годишния военен бюджет от $716 млрд. долара – около 10 пъти по-голям от руския и надвишаващ четири път китайския, американската отбрана изпитва липса на ресурси с оглед на съвременните заплахи.

Препоръките към Пентагона включват повече подводници, повече стелт изтребители и бомбардировачи и повече високоточни ракети и ПВО-системи. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"