Валери Симеонов с разкрития след подадената оставка: Няма незаменими хора, а протестите ще продължат. Майките са инструмент на опозицията

Последното нещо с което съм се съобразявал са „смелите“ майки. Това заяви ексклузиво пред агенция лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който преди час обяви своята оставка като вицепремиер. 

На въпрос, че все пак въпросните майки обявиха, че няма да прекратят протестите си, въпреки оставката му, Симеонов заяви: Ще продължават и цяла България вижда, че те не знаят какво искат. Превърнаха се в политически инструмент на опозицията и на тези, които искат да свалят правителството.

От там нататък аргументацията си остава техен проблем.

Нека да докажат пред хората за какво протестират. В никакъв случай те не са причината за моята оставка„, категоричен бе Симеонов. 

Запитан, защо тогава взе това важно решение, след като правителството е стабилно и лично от него бяха направено не едно и две полезни за обществото неща, той отвърна: Реално всички техни искания бяха удовлетворени, получиха допълнителни 150 милиона лева.“

Пред медията ни Валери Симеонов заяви, че се връща в парламента. „Аз съм избран не за вицепремиер, а за народен представител„, заяви той и допълни, че на този етап не е говорено за негов заместник в Министерски съвет, но в близките дни това ще бъде решено. 

Няма незаменими хора„, каза Симеонов и допълни, че ще се търсят хора, които казват истината. „Не случайно казах, че радостта на моите противници е прибързана и преждевременна“. 

На въпрос дали улицата диктува политиката, Симеонов заяви, че е така, защото има демократични механизми, има избори, на които хората гласуват.

Нека да не ме упрекват, че съм пречка и, че съм се вкопчил във властта, защото това не е така и никога не ми е било цел. Навсякъде ще бъда същия човек – на истината!“

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"